Plechtige Geloofsbelijdenis

Nadat kinderen rond hun zevende verjaardag hun 1e Communie gedaan hebben, vieren ze rond hun twaalfde hun Plechtige Geloofsbelijdenis. Tijdens de Plechtige Geloofsbelijdenis worden de doopbeloften hernieuwd. De jongeren hernieuwen hun doopbeloften door de geloofsbelijdenis uit te spreken.


Catechese

Beeld je even in dat je een ontdekkingsreiziger bent… Je hebt gehoord van een verre en onbekende bestemming. Het maakt je nieuwsgierig. Je maakt een keuze, neemt je rugzak en begint aan een boeiende ontdekkingstocht.

Wél, we nodigen je uit om met ons op ontdekkingstocht te gaan. Nee, niet naar een vér land, maar naar een boeiende figuur: Jezus van Nazareth. Vele anderen hebben de stap al gewaagd. Ze werden door Hem op één of andere manier geraakt. Ook jij bent al aan die ontdekkingstocht begonnen: je werd gedoopt en je hebt je Eerste Communie gedaan. Nu zit je in het zesde leerjaar. Een derde stap op die boeiende tocht is in zicht: je Plechtige Geloofsbelijdenis!

Als je op ontdekkingstocht wil gaan, kan je natuurlijk niet stil blijven zitten; je gaat ook echt op weg. Dat doen we tijdens het komende catechesejaar met een hele bende leeftijdsgenoten uit de verschillende geloofsgemeenschappen van onze pastorale zone. We zochten en zoeken naar hoe we samen op weg kunnen gaan naar je Plechtige Geloofsbelijdenis. Op onze zoektocht kwamen we 'Paperclip' tegen. Paperclip is een echte ontdekkingsreiziger en zoekt naar… verhalen. Hij wil jullie over zijn zoektocht vertellen. Maar hij wil ook luisteren naar jullie verhaal. Zo "schrijf" je met Paperclip een nieuw verhaal: jullie catecheseverhaal. 

Onder begeleiding van catechisten en geëngageerde ouders willen we deze tocht vorm geven. Elke keer vóór een catechesemoment vindt er een voorbereidingsvergadering plaats om de 'activiteit' mee vorm te geven en praktisch te organiseren. Het is een mooie verbondenheid tussen de pastorale zone, ouders en kinderen.

Inschrijving

Wanneer je je kind wil inschrijven voor onze catechesetocht, vul je het inschrijvingsblaadje voor de plechtige geloofsbelijdenis in. Wanneer dit toch niet zou lukken, neem gerust met ons contact op.

Vanaf 5 september 2024 zal je via deze pagina kunnen inschrijven. 

Documenten

Naast de digitale inschrijven vragen wij ook ook de bijlage GDPR te downloaden, in te vullen, te ondertekenen en te bezorgen (via mail secretariaat@zonemeander.be of op het secretariaat; Driesstraat 5, 1790 Teralfene)

Bijlage privacy: Download hieronder

Info- en oudermoment

Wanneer de inschrijving is gebeurd, nodigen we jullie uit op het oudermoment. Dit op donderdag 19 september 2024 om 20.00 u. in de Sint-Niklaaskerk, Warandestraat te Liedekerke. We ontmoeten er elkaar in onze zorg om jongeren die zoeken naar zin en geloven en hoe we die zorg concreet maken.

Download hier de infobrochure

Plechtige Geloofsbelijdenis 2025

Sint-Niklaaskerk, Liedekerke (O.L.-Vrouw Boodschap en Sint-Niklaas)
zaterdag 10 mei 2025 om 14.00 u.

-

Sint-Michielskerk, Hekelgem - Affligem(Sint-Michiel, Sint-Jan Evangelist en OLV Bezoeking)
zaterdag 17 mei 2025 om 13u30 en 16u
(beperkte plaatsen per viering – inschrijving op uur)

Wanneer je jongeren kent die ook in onze geloofsgemeenschappen hun Plechtige Geloofsbelijdenis willen vieren, en naar een school gaan buiten Affligem of Liedekerke, geef deze info dan zeker door. 

Contactpersoon

Secretariaat Pastorale zone 'Meander'
Driesstraat 5, 1770 Liedekerke

Jens Van Wesemael (parochieassistent)
Mail: jens@zonemeander.be 
Tip: Check steeds je spammail