Doopsel

Mama en/of papa worden is een wonder. Een kind is een wonder. En het doopsel verwijst terug naar het wonder van het leven dat ervaren wordt als een unieke gave.

De doop symboliseert hoop, nieuw begin en de belofte van een leven doordrenkt met liefde en geloof. In onze pastorale zone nodigen we iedereen uit om de betekenis van het doopsel te ontdekken en te be-leven, ongeacht je achtergrond. Samen vormen we een inclusieve gemeenschap die zich inzet voor begrip, solidariteit en groei. Het doopsel is een bron van inspiratie, een herinnering aan het goddelijke geschenk van het leven en de kracht van verbondenheid in onze reis van geloof. 


Zoek je een datum voor een doopsel of heb je vragen? Neem gerust contact op met ons secretariaat
Mail: secretariaat@zonemeander.be 
of bel pastoor Sven: 
0494/87 23 58

In onze pastorale zone bieden wij meerdere mogelijkheden voor een doopviering aan:

Je kan kiezen gemeenschappelijke doopviering:

Waarom?
Het doopsel is een eeuwenoud ritueel waarin ouders hun kind aan Gods liefde toevertrouwen. Het markeert niet alleen een nieuw leven, maar betrekt ook de bredere kerkgemeenschap. Samen verbinden we ons om elk kind te ondersteunen in hun spirituele groei en ontwikkeling.

Je kan kiezen voor een individuele doopviering:

Indien er meerdere doopsels zijn op dezelfde dag dan wordt het doopselmoment vastgelegd in samenspraak met het secretariaat.

​Voorbereiding

Wij voorzien de mogelijkheid om samen te komen ter voorbereiding van de doopselviering. 
De pastoor of catechisten nemen contact op met jullie om hiervoor een gepast moment af te spreken.

Tijdens deze voorbereiding willen we kennismaken met de ouders en in een gesprek dieper ingaan op de waarde en de betekenis van het doopsel. Met eventuele eigen inbreng van teksten en liederen komen we samen tot een persoonlijke doopselviering. Dit doen we ook voor de gemeenschappelijke doopviering.


Prijs

Het ontvangen van een doopsel is gratis. Vaak geven mensen een vrije bijdrage voor de werking & de goede doelen die door de pastorale zone worden gesteund.

Documenten

Voor een aanvraag voor een afschrift uit het doopregister. Stuur mailtje naar secretariaat@zonemeander.be

Wanneer je een datum en plaats hebt afgesproken vul je via volgende link het officiële aanvraagformulier in. Graag ook de bijlage hieronder downloaden, invullen, ondertekenen en bezorgen (via mail secretariaat@zonemeander.be  of op het secretariaat; Driesstraat 5, 1790 Teralfene)

Link aanvraagformulier: Klik hier

Bijlage privacy: Download hieronder