Huwelijk

Een kerkelijk huwelijk is een engagementsverklaring. Je vertrouwt je relatie toe aan Gods liefde en je vraagt Hem om zegen.

Het kerkelijk huwelijk symboliseert de trouwe liefde van 2 personen aan elkaar met als getuige, de liefdevolle God die hen en hun relatie zegent.

Zoek je een datum voor jullie huwelijk of heb je vragen? Neem gerust contact op met ons secretariaat
Mail: 
secretariaat@zonemeander.be 
of bel pastoor Sven: 
0494/87 23 58

Kerkelijk huwelijk

In elke kerk van onze pastorale zone kan een huwelijksviering doorgaan.

Voor het vastleggen van datum en uur van een huwelijk kan je best contact opnemen met ons secretariaat of met de pastoor, alvorens je te wenden tot de gemeente of een mogelijke feestzaal. Zo kunnen wij nagaan of de kerk en de pastoor nog vrij zijn op de gevraagde datum.

Vieren van homoseksuele relaties

Onze pastorale zone 'Meander' wil een plek van ontmoeting zijn. Zoals een rivier 'meandert' doorheen het landschap, willen we ook op tocht gaan met homoseksuele mensen in hun zoektocht naar ontmoeting in hun leven. Want doorheen het leven ontmoeten mensen elkaar. En die ontmoeting kan eveneens haar weg vinden in een stabiele homoseksuele relatie.

Jullie willen je engagement van liefde en trouw naar elkaar vieren, samen met hen die tot nu toe met jullie op tocht zijn gegaan? Dan zoeken we samen hoe we dit verlangen kunnen vorm geven in een viering van gebed om Gods zegen en bestendiging van jullie relatie.

​Voorbereiding

De pastoor neemt contact op met jullie om een gepast moment af te spreken om het huwelijk voor te bereiden.

Tijdens deze voorbereiding willen we kennismaken en in een gesprek dieper ingaan op de waarde en de betekenis van het huwelijk en relatie. Het huwelijksdossier zal tijdens dit moment ook worden ingevuld. Met eventuele eigen inbreng van teksten en liederen komen we samen tot een persoonlijke huwelijksviering.

Prijs

De prijs van een huwelijksviering bedraagt 300 euro, dit dient vooraf overgeschreven te worden na ontvangst van een factuur.